Esther Hart

Biografie

Opleiding

Esther is cum laude afgestudeerd aan het conservatorium van Rotterdam als uitvoerend en docerend musicus.

Muziek

Als zangeres heeft Esther een internationale carrière opgebouwd. Zij nam in 2003 deel aan het Eurovisie Songfestival met het nummer “One More Night”. Na afloop ontving zij een award voor “The best artistic performance’. Via haar Engelse platenmaatschappij heeft zij de hele wereld rond gereisd. Het nummer “Don’t be Afraid” kwam op de soundtrack terecht van de Amerikaanse film “Fakin’ da Funk”. In Engeland heeft ze verschillende releases gehad in de Dance Scene, zowel op Vinyl als CD. Met het nummer “Ain’t no Lies” stond zij op nummer acht van de dance-charts. Na deelname aan het songfestival kwam haar solo album “Straight from the Hart” uit. Naast haar solo-optredens toert Esther op dit moment met de groep “The Eurostars” (met Franklin Brown en Maxine, Mandy Huijdts en Marlayne) door het land.Ook toert ze met “80-ties Ladies” door het land, een duo met Marlayne Sahupala.

Overig

Esther verleende haar medewerking aan de kinder CD’s “In de Maneschijn” “Superguppie zingt”en”Trapperdetrap sinterklaas en kerst CD”. Daarnaast heeft Esther veel studio werk verricht, jingles ingezongen en in koortjes meegezongen voor diverse Disney films. Als vocal-coach werkte ze mee aan de tv-programma’s “Popstars the Rivals” en het “Jr. Songfestival” en “Wie wordt tarzan?”. Daarnaast is ze vocal coach van o.a. Marco Borsato.Als jurylid was ze te zien bij het Nationale songfestival 2005 en bij het programma “Just the two of us”

Haar eerste theaterervaring deed ze op in theaterseizoen 2005/2006, met de productie “Queen in Concert”.Dit was een samenwerking met het orkest van de Koninklijke Luchtmacht. Esther was ook te bewonderen als de goede fee Glinda in de Joop v.d. Ende musical “The Wiz” .Met de Houdini’s verzorgde ze een jazz-tour langs de kleine theaters.

Valid HTML 4.01 Transitional
Valide CSS!

Webdesign © 2009 - de grafisch webdesigner